
Sütőtök Gnocchi Csirkével és Sajtszósszal
Próbáld ki ezt az ízletes csirkemelles receptet sütőtökös gnocchival, egyszerű sajtmártással. Alig több, mint 30 perc alatt meg is leszel mindennel. A végeredmény pedig egy isteni, egészséges és táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott fogás lesz.
Ha nincs a sütőtöknek szezonja, akkor a gnocchikat édesburgonyából is el tudod készíteni. A csicseriborsó liszt finom diós ízű, mindemellett fehérjével és rosttal gazdagítja az ételt. Ha azonban nincs otthon csicseriborsó liszt, a teljes kiőrlésű lisztet javaslom. Az alapreceptet az egyszerű paprikás sajtmártás még jobban feldobja, és mindössze 3 extra összetevőt igényel.
Ezek a csodálatos sütőtökös gnocchi gombócok glutén- és tojásmentesek, így gluténérzékenységben és tojásallergiában szenvedők számára is fogyasztható. Nagyszerű édeskés ízű, ami jól megy más édes, illetve sós ételekhez. Fogyaszthatod hússal, önmagában aprított magvakkal, paradicsomszósszal, áfonyaszósszal vagy tejföllel.
Összetevők
- 400g csirkemell
- fűszerek (ízlés szerint)
- 1 tk kókuszolaj (ezt ajánlom)
- Gnocchi:
- 200g sütőtök püré (vagy édesburgonya püré)
- 1 csésze csicseriborsó liszt (ajánlom ezt)
- 1 ek őrölt lenmag (ezt ajánlom)
- ¼ tk tengeri só (ajánlom ezt)
- egy csipet őrölt fekete bors
- Szósz:
- ½ csésze tej
- 1 csésze reszelt sajt
- ½ tk piros paprika
Instrukciók
- Egy edényben keverd össze a gnocchi hozzávalóit.
- Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá még egy kevés csicseriborsó lisztet.
- Hagyd pihenni a tésztát 5 percig, majd formálj belőle hosszú, vékony roládokat, majd vágd őket apró darabokra.
- helyezd a gnocchikat lobogó vízbe.
- Akkor kész, ha feljön a víz felszínére.
- A lecsöpögtetett gnocchikat ezután pirítsd át kókuszolajon, amíg meg nem barnulnak egy kicsit.
- Mosd meg a csirkemellet, vágd fel, majd grillezd, amíg aranyszínű nem lesz.
- Fűszerezd (steak fűszerrel vagy sóval, borssal).
- A szósz elkészítése nagyon egyszerű - keverd össze a tejet, a reszelt sajtot és a piros paprikát egy fazékban.
- Főzd a szószt, amíg a sajt meg nem olvad és a szósz be nem sűrűsödik.
Elkészítési idő | 35 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 635 Kcal | |
Szénhidrátok | 30 g | |
Rost | 10 g | |
Fehérjék | 74 g | |
Zsír | 18 g |