Fit Boszi
Kövess engem
Alacsony Szénhidráttartalmú Tonhalas-Avokádós Pizza Buggyantott Tojással

Alacsony Szénhidráttartalmú Tonhalas-Avokádós Pizza Buggyantott Tojással

Ízletes és egészséges alacsony szénhidráttartalmú tonhalas-avokádós pizza buggyantott tojással, magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal. Bátran eheted reggelire, ebédre, vacsorára. Melegen a legfinomabb. Ez az egészséges tonhalas pizza recept az egyik nagy kedvencem az összes fitness étel közül.

Az igazán újszerű benne az, hogy a pizzalapot tonhalból, tojásból, vízből és csicseriborsó lisztből készítjük, ilyen formán teljesen gluténmentes tésztát kapunk. Ha azonban nincs otthon csicseriborsó liszted, bármilyen lisztet használhatsz, hogy jó állagú tésztát kapj. Amikor megsült a pizzatésztád, halmozd rá az összetört avokádót, és díszítsd a tetejét tökéletesen elkészített buggyantott tojással és szárított paradicsommal. Hidd el nekem, ez a szuper-egészséges étel még annál is sokkal finomabb, mint ahogy kinéz. A tökéletes ízvilág mellé kimagasló tápanyag értékek társulnak. Ez az alacsony szénhidráttartalmú pizza gazdag fehérjében, rostokban és egészséges zsírokban. 2 adag jön ki a receptből, és nagyon jól eltelít, de ha nagyon éhes vagy, megbírkózhatsz az egész pizzával egyedül, mindenféle bűntudat nélkül.

Már egy adag ebből az igazán egészséges, alacsony szénhidráttartalmú pizzából gazdag forrása olyan vitaminoknak és ásványi anyagoknak, mint a szelén, foszfor, cink, B vitamin, vas, magnézium, D, A és E vitaminok.

Ha szereted a pizzát és a tonhalas ételeket, próbáld ki a kettő játékos, fehérjében gazdag ötvözetét, biztos, hogy nem fogsz csalódni.

Összetevők

  • 150 g tonhal, lecsepegtetve (ajánlom ezt)
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál csicseriborsó (vagy egyéb, általad választott) liszt
  • csipetnyi tengeri só
  • bors, ízlés szerint
  • A tetejére:
  • 1 avokádó
  • 1 tojás
  • csipetnyi őrölt fekete bors
  • szárított paradicsom (opcionális)

Instrukciók

  1. Keverd össze egy tálban a lecsepegtetett tonhalat, 2 tojást, vizet, csicseriborsó (vagy bármely, általad választott) lisztet, sót és borsot.
  2. Öntsd át a masszát egy kerek (kb. 22cm átmérőjű) sütőformába, amibe előzetesen sütőpapírt vagy vékony réteg olajat tettél.
  3. Süsd a tésztát 15-20 percig 180 fokon, amíg aranybarna lesz.
  4. Egy kis edényben törd össze villával az avokádót.
  5. Adj hozzá csipetnyi őrölt borsot.
  6. Oszlasd el az avokádó pürét a megsült pizza tetején.
  7. Végül, készítsd el a buggyantott tojást. Egy kisebb edényben forralj vizet, majd vedd vissza a hőt minimálisra, hogy ne forrjon a víz.
  8. Keverd fel a vizet, hogy örvény keletkezzen, majd óvatosan, lassan pottyantsd bele a tojást a közepébe.
  9. Főzd 3-4 percig.
  10. Emeld ki a tojást egy szűrőkanál segítségével, helyezd a pizza közepére, és óvatosan vágd fel.
  11. A legjobb hatás érdekében érdemes friss tojást használni.
  12. Utolsó lépésként szárított paradicsommal díszíthetjük a pizzánkat.
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória330 Kcal
Szénhidrátok6 g
Rost7 g
Fehérjék26 g
Zsír21 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek