
Gluténmentes Hagymás Pite
Előre figyelmeztetlek, hogy egyszerre fogod majd akarni megenni az egészet ebből a fitt gluténmentes hagymás pitéből, és senkinek nem is akarod megmutatni majd. Az íze tényleg ellenállhatatlan - természetesen csak akkor, ha szereted a hagymát :)
Ez a fitt sós pite szépen összeáll a tojásnak, a sajtnak és a kókuszlisztnek köszönhetően, ami pedig gazdag rostokban, felesleges glutén nélkül. Ha nincs kókuszliszt otthon, nyugodtan helyettesítsd bármely más lisztel. A kurkuma pedig a pite érdekes ízéért és színéért felelős.
A sós hagymás pite egyszerre egészséges és alacsony szénhidrát-tartalmú, közben pedig fehérjében gazdag. A pozitív tápanyag-összetétele mellett természetesen a finom íze is az előnyei közé tartozik. Alkalmas arra, hogy a klasszikus rántotta helyett laktató és egészséges reggeliként szolgáljon, de lehet belőle könnyű vacsora is. Sőt, akár húsételek köreteként is megállja a helyét. Mivel a pite egyszerűen és gyorsan elkészíthető, valóban bárki belefoghat. Szárított paradicsom vagy zöldhagyma is adható hozzá, ha még változatosabbá szeretnénk tenni.
Az alacsony szénhidrát-tartalmú hagymás pite 1 adagja tartalmaz: 14%-or kalciumból, RDA szerint És 9%-ot A-, D-, és B-12 vitaminokból.
Készítsd el ezt az egészséges gluténmentes hagymás tortát magadnak és családodnak, és figyeld, hogy tűnik el a villámsebességgel az asztalról.
Összetevők
- 2 nagy fej hagyma
- 6 tojás
- 120 natúr joghurt
- 1/4 bögre kókusz- (vagy egyéb) liszt (ezt ajánlom)
- 1/2 bögre reszelt mozzarella
- 1 evőkanál kókuszolaj (ezt ajánlom)
- 1 teáskanál tengeri só
- csipetnyi őrölt fekete bors
- csipetnyi kurkuma
Instrukciók
- Vágd a hagymát apróra.
- Forró serpenyőben hevíts egy kanál olajat, és pirítsd üvegesre a hagymát.
- Egy tálban keverd ki a tojást joghurttal, sóval és borssal.
- Add hozzá a sült hagymát, reszelt sajtot és kókusz- (vagy más) lisztet, és alaposan forgasd össze a tésztát.
- Öntsd a pitetésztát egy olajjal kikent sütőformába vagy szilikon tortaformába (átmérője 20-25 cm).
- Süsd 40-45 percig a hagymás tortádat 180 fokon, amíg a teteje aranyszínű nem lesz.
- Hagyd, hogy a pite hűljön kicsit, várj legalább 10 percig, mielőtt kivennéd a formából.
Elkészítési idő | 60 perc | |
Kiadósság | 6 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 162 Kcal | |
Szénhidrátok | 6 g | |
Rost | 4 g | |
Fehérjék | 12 g | |
Zsír | 8 g |