Fit Boszi
Kövess engem
Gluténmentes Karfiol Tekercs

Gluténmentes Karfiol Tekercs

Ízletes sós karfiol tekercs liszt nélkül. A tekercset tetszőleges keverékkel töltheted, én ezt ajánlom szívből. Nagyon finom!

Az édes tekercs-desszert főfogássá való átformálása volt a célom, amikor feltaláltam ezt a receptet. Ez a karfiolos gyors és egyszerű, gluténmentes tekercs egészséges, meg van töltve sajttal, paradicsompürével, sonkával és olajbogyóval. Minden egészséges életmód és fitnesz rajongó külön imádni fogja a magas fehérjetartalma miatt.

A karfiolos tésztából készült töltött tekercs egyszerűen elkészíthető és isteni az íze. Minden egyben van, ez az, amit a legjobban szeretek benne. Az első pillantásra nem feltűnő zöldségünk, a karfiol sok vitamint tartalmaz, és szinte bármit lehet vele kezdeni a konyhában. Kiválóan őrzi a vonalainkat, és diéta idején is annyi karfiolt ehetsz, amennyit csak akarsz.

Ezekbe a liszt nélküli tekercsekbe bármit tölthetsz, csak a fantáziád szabhat határt. Tálalhatod melegen, ropogósan, de hidegtálként is jól megállja a helyét. Tökéletesen helyettesíti a klasszikus reggel vagy délutáni uzsonnát is. Próbáld ki ezt az egészséges karfiol-tésztából készült töltött tekercs receptemet, és írd meg kommentben, hogy ízlett.

Összetevők

  • 1 karfiol
  • 1 tojás
  • 50g reszelt mozzarella
  • ½ tk tengeri só (ajánlom ezt)
  • ½ tk oregánó
  • ⅓ tk őrölt fekete bors
  • Töltelék:
  • 3 ek paradicsom püré
  • 50g reszelt sajt
  • 100g jó minőségű sonka
  • olívabogyók (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Mosd meg a karfiolt, vágd rózsákra, majd párold kb. 8 percig.
  2. Ezután a párolt karfiol rózsákat tedd keverőedénybe és turmixold finomra.
  3. Egy konyharuhára halmozd rá a karfiolt és amennyi folyadékot csak lehet, csöpögtess le róla.
  4. Egy tálban keverd össze a karfiolt a reszelt mozzarellával, a tojással és a fűszerekkel.
  5. Az így kapott tésztát terítsd ki egy bélelt sütőpapírra, formázz belőlük vékony négyszögeket. Süsd őket 220 Celsius-fokon (425 °F) 10 percig.
  6. 10 perc után vedd ki a tésztákat a sütőből, kend rá a paradicsompürét, szórd meg sajttal, sonkával, és olívabogyóval.
  7. A sütőpapír segítségével a széleit hajtsd be a tésztáknak úgy, hogy középen átfedik egymást.
  8. Nyomkodd össze a sarkakat középen.
  9. Meg is fordíthatod őket, hogy még szebb alakjuk legyen.
  10. Ezután süsd a töltött tekercseket még 12-15 percig, amíg arany színűek nem lesznek.
  11. Hagyd hűlni a tekercset kicsit, mielőtt felvágnád.
Elkészítési idő45 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ /
Kalória308 Kcal
Szénhidrát9 g
Rost2 g
Fehérje28 g
Zsír17 g
...
Lucia Wagner
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Hozzászólások