
Gluténmentes Karfiol Tekercs
Ízletes sós karfiol tekercs liszt nélkül. A tekercset tetszőleges keverékkel töltheted, én ezt ajánlom szívből. Nagyon finom!
Az édes tekercs-desszert főfogássá való átformálása volt a célom, amikor feltaláltam ezt a receptet. Ez a karfiolos gyors és egyszerű, gluténmentes tekercs egészséges, meg van töltve sajttal, paradicsompürével, sonkával és olajbogyóval. Minden egészséges életmód és fitnesz rajongó külön imádni fogja a magas fehérjetartalma miatt.
A karfiolos tésztából készült töltött tekercs egyszerűen elkészíthető és isteni az íze. Minden egyben van, ez az, amit a legjobban szeretek benne. Az első pillantásra nem feltűnő zöldségünk, a karfiol sok vitamint tartalmaz, és szinte bármit lehet vele kezdeni a konyhában. Kiválóan őrzi a vonalainkat, és diéta idején is annyi karfiolt ehetsz, amennyit csak akarsz.
Ezekbe a liszt nélküli tekercsekbe bármit tölthetsz, csak a fantáziád szabhat határt. Tálalhatod melegen, ropogósan, de hidegtálként is jól megállja a helyét. Tökéletesen helyettesíti a klasszikus reggel vagy délutáni uzsonnát is. Próbáld ki ezt az egészséges karfiol-tésztából készült töltött tekercs receptemet, és írd meg kommentben, hogy ízlett.
Összetevők
- 1 karfiol
- 1 tojás
- 50g reszelt mozzarella
- ½ tk tengeri só (ajánlom ezt)
- ½ tk oregánó
- ⅓ tk őrölt fekete bors
- Töltelék:
- 3 ek paradicsom püré
- 50g reszelt sajt
- 100g jó minőségű sonka
- olívabogyók (ízlés szerint)
Instrukciók
- Mosd meg a karfiolt, vágd rózsákra, majd párold kb. 8 percig.
- Ezután a párolt karfiol rózsákat tedd keverőedénybe és turmixold finomra.
- Egy konyharuhára halmozd rá a karfiolt és amennyi folyadékot csak lehet, csöpögtess le róla.
- Egy tálban keverd össze a karfiolt a reszelt mozzarellával, a tojással és a fűszerekkel.
- Az így kapott tésztát terítsd ki egy bélelt sütőpapírra, formázz belőlük vékony négyszögeket. Süsd őket 220 Celsius-fokon (425 °F) 10 percig.
- 10 perc után vedd ki a tésztákat a sütőből, kend rá a paradicsompürét, szórd meg sajttal, sonkával, és olívabogyóval.
- A sütőpapír segítségével a széleit hajtsd be a tésztáknak úgy, hogy középen átfedik egymást.
- Nyomkodd össze a sarkakat középen.
- Meg is fordíthatod őket, hogy még szebb alakjuk legyen.
- Ezután süsd a töltött tekercseket még 12-15 percig, amíg arany színűek nem lesznek.
- Hagyd hűlni a tekercset kicsit, mielőtt felvágnád.
Elkészítési idő | 45 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 308 Kcal | |
Szénhidrátok | 11 g | |
Rost | 8 g | |
Fehérjék | 31 g | |
Zsír | 14 g |