Fit Boszi
Kövess engem
Gluténmentes Karfiol Tekercs

Gluténmentes Karfiol Tekercs

Ízletes sós karfiol tekercs liszt nélkül. A tekercset tetszőleges keverékkel töltheted, én ezt ajánlom szívből. Nagyon finom!

Az édes tekercs-desszert főfogássá való átformálása volt a célom, amikor feltaláltam ezt a receptet. Ez a karfiolos gyors és egyszerű, gluténmentes tekercs egészséges, meg van töltve sajttal, paradicsompürével, sonkával és olajbogyóval. Minden egészséges életmód és fitnesz rajongó külön imádni fogja a magas fehérjetartalma miatt.

A karfiolos tésztából készült töltött tekercs egyszerűen elkészíthető és isteni az íze. Minden egyben van, ez az, amit a legjobban szeretek benne. Az első pillantásra nem feltűnő zöldségünk, a karfiol sok vitamint tartalmaz, és szinte bármit lehet vele kezdeni a konyhában. Kiválóan őrzi a vonalainkat, és diéta idején is annyi karfiolt ehetsz, amennyit csak akarsz.

Ezekbe a liszt nélküli tekercsekbe bármit tölthetsz, csak a fantáziád szabhat határt. Tálalhatod melegen, ropogósan, de hidegtálként is jól megállja a helyét. Tökéletesen helyettesíti a klasszikus reggel vagy délutáni uzsonnát is. Próbáld ki ezt az egészséges karfiol-tésztából készült töltött tekercs receptemet, és írd meg kommentben, hogy ízlett.

Összetevők

  • 1 karfiol
  • 1 tojás
  • 50g reszelt mozzarella
  • ½ tk tengeri só
  • ½ tk oregánó
  • ⅓ tk őrölt fekete bors
  • Töltelék:
  • 3 ek paradicsom püré
  • 50g reszelt sajt
  • 100g jó minőségű sonka
  • olívabogyók (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Mosd meg a karfiolt, vágd rózsákra, majd párold kb. 8 percig.
  2. Ezután a párolt karfiol rózsákat tedd keverőedénybe és turmixold finomra.
  3. Egy konyharuhára halmozd rá a karfiolt és amennyi folyadékot csak lehet, csöpögtess le róla.
  4. Egy tálban keverd össze a karfiolt a reszelt mozzarellával, a tojással és a fűszerekkel.
  5. Az így kapott tésztát terítsd ki egy bélelt sütőpapírra, formázz belőlük vékony négyszögeket. Süsd őket 220 Celsius-fokon (425 °F) 10 percig.
  6. 10 perc után vedd ki a tésztákat a sütőből, kend rá a paradicsompürét, szórd meg sajttal, sonkával, és olívabogyóval.
  7. A sütőpapír segítségével a széleit hajtsd be a tésztáknak úgy, hogy középen átfedik egymást.
  8. Nyomkodd össze a sarkakat középen.
  9. Meg is fordíthatod őket, hogy még szebb alakjuk legyen.
  10. Ezután süsd a töltött tekercseket még 12-15 percig, amíg arany színűek nem lesznek.
  11. Hagyd hűlni a tekercset kicsit, mielőtt felvágnád.
Elkészítési idő45 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória308 Kcal
Szénhidrátok11 g
Rost8 g
Fehérjék31 g
Zsír14 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek