Fit Boszi
Kövess engem
Könnyű, Sült Töltött Cukkini Tonhallal

Könnyű, Sült Töltött Cukkini Tonhallal

Ízletes, alacsony kalóriatartalmú étel, tele fehérjével - ez a könnyű, sült töltött cukkini, tonhalas paprikás keverékkel és spárgával bárkinek ajánlható. Mindegy, hogy sportoló vagy, vagy az egészséges táplálkozás rajongója, esetleg gluténmentes étrendet követsz, vagy akár fogyókúra alatt állsz, ezt a receptet biztosan élvezni fogod. Csak kis mennyiségű szénhidrátot, zsírt és kalóriát tartalmaz. A töltött cukkini tonhallal nem csak tápanyagokban gazdag, hanem diétás is, és ízletes ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Használd ki a cukkiniszezont és a lédús, tápláló, vitaminokban gazdag terméseit. A cukkini könnyen emészthető, sőt, immunizáló hatása is van. A tonhal töltelék pedig jellegzetes ízt ad hozzá, ami tökéletesen passzol a finom sült cukkininkhez. Javaslom, hogy használj füstölt tofut is - imádom az ízét, és receptekben pedig nagyon jól kijön a finom diós ízvilága. A tetején lévő sült spárga finoman ropogós lesz sütés után, és az egész étkezés élményét még magasabb szintre emeli.

Próbáld ki ezt az egyszerű, sült töltött cukkini receptet tonhallal és spárgával. Néhány perc alatt elkészül, és ízlés szerint variálhatod a tölteléket, minden alkalommal, amikor elkészíted. És ne felejtsd el az ízletes és egészséges spárgát, valamint az ellenállhatatlanul olvadó sajtot a tetejére. Ez az egészséges fogás egyszerűen csodálatos, és biztos vagyok benne, hogy szeretni fogod.

Összetevők

  • 1 kisebb cukkini
  • 150 tonhal, lecsepegtetve (ajánlom ezt)
  • 1/8 hagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt édes fűszerpaprika
  • 1/4 teáskanál só
  • oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 50 g spárga
  • 30 g reszelt mozzarella
  • 50 g füstölt tofu (opcionális)

Instrukciók

  1. Öblítsd le a cukkint, vágd le a szárát, és vágd félbe hosszában.
  2. Egy kanál segítségével vájd ki a cukkini belsejét. Ez majd más receptekhez még felhasználható.
  3. Helyezd a cukkini csónakot egy sütőedénybe vagy tepsire.
  4. Egy tálban keverd össze a lecsepegtett tonhalat borssal, sóval, joghurttal, mustárral, apróra vágott hagymával és zúzott fokhagyma gerezdekkel. Adhatsz hozzá füstölt tofut is.
  5. Az összetevőket alaposan forgasd össze, és a keveréket kanalazd át óvatosan az előkészített cukkini csónakokba.
  6. Helyezd a tetejére a leöblített spárgát, és szórd meg bőven sajttal.
  7. Süsd kb. 20 percig 205 fokon.
  8. Addig kell bent maradni a cukkininak a sütőben, míg meg nem puhul, s már nem akar szétesni.
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság1 adag
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória220 Kcal
Szénhidrátok7 g
Rost2 g
Fehérjék43 g
Zsír2 g