
Lédús Banános-Túrós Kuglóf
Ha szereted a túrót, akkor csak két vagy három szelet ebből az egészséges és lédús banános-túrós kuglófból nem is lesz elég. Ez a süti szuper lédús, ízletes, frissítő, gazdag és még egészséges is! Alkalmas akár reggelire vagy egészséges desszertként.
Ez a fitt és egészséges banános-túrós kuglóf liszt nélküli, hozzáadott zsírt vagy finomított cukrot nem tartalmaz. Ne félj, ha a textúra nem emlékeztet majd a hagyományos kuglófra, de szuper finom, és szerintem feltétlenül ki kell próbálnod. Meggyőződésem, hogy a Te családod is imádni fogja, mivel az egyik legnépszerűbb recept a honlapomban, az olvasóim és szeretteim között is. Ezt az egészséges fitt kuglófot nagyon egyszerű elkészíteni, még a tojást sem kell külön felverni, így alig pár perc alatt összedobható.
Ellentétben a klasszikus kuglóffal, ez sokkal több fehérjét, ugyanakkor kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaz. Általában mézzel édesítem, de a fitnesz verzióhoz xilitol vagy stevia is használható, hogy minimálisra csökkentsük a szénhidrát tartalmát. Szeretek a tésztához meggyet vagy cseresznyét keverni, hogy a tökéletes ízvilágot kapjak.
Nagyon fontos, hogy sütés után hagyjuk a gluténmentes süteményünket a sütőformában kihűlni. A legjobb szilikon sütőformát használni, ellenkező esetben a sütemény beleragadhat a klasszikus formába. Ha nincs kuglóf formád, akkor a tésztát sütheted például muffin szilikon formában is. És ne felejtsd el megnézni a rövid videoreceptemet ehhez az egészséges fitt kuglófhoz, amit neked készítettem.
Összetevők
- 500g túró
- 2 érett banán
- 5 tojás
- 5 ek méz
- mazsola (ízlés szerint)
- meggy (ízlés szerint)
Instrukciók
- Törd össze a banánt és a túrót egy villa segítségével, és keverd el.
- Add hozzá a tojásokat, a mézet és a többi hozzávalót, majd keverd össze alaposan.
- Ha jól kikeverted a hozzávalókat, öntsd a tésztát egy kuglóf formába - lehetőleg szilikonosba, vagy a hagyományos formát előtte olajozd ki (én a szilikonos formát ajánlom, mert ez a tészta tapadhat.)
- Süsd 35-40 percen keresztül 170 Celsius-fokon(340 °F) (vagy a sütőd erőssége szerint változtasd az időt), amíg arany színű nem lesz.
- Azonnal sütés után is finom, de még lédúsabb lesz, ha másnapig hagyod állni a hűtőben.
Elkészítési idő | 45 perc | |
Kiadósság | 12 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 100 Kcal | |
Szénhidrátok | 21 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 8 g | |
Zsír | 2 g |