
Lisztmentes Lenmagos Kenyér
Próbáld ki ezt a gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú lenmagos kenyeret, amely gazdag rostban, fehérjében és omega-3 zsírsavakban, és bátran kiváltható vele a klasszikus kenyér. Készíthetünk belőle szendvicset vagy pirítóst, de akár önmagában vagy kedvenc szendvicskrémeddel is fogyaszthatod (nekem a tonhalas krém a kedvencem).
Ez a tápanyagokban gazdag és egészséges liszt nélküli lenmagos kenyér nagyon finom és könnyen elkészíthető. Személy szerint tonhallal, spenóttal, parmezán sajttal és olajbogyóval kombinálva szeretem a legjobban. Javaslom, hogy otthon őrölt lenmagot használjunk, mert a bolti sokkal vastagabb tésztát eredményez a végén. Emellett jobb, ha durva szemcsés lisztet használunk, amelyet a magok őrlésével meg is kaphatunk. A lenmagnak köszönhetően a kenyér kellemes, finom diós ízűvé válik, amit biztosan Te is jólesően fogsz nyugtázni.
A kenyérben található egészséges zsírok és rostok nagyobb mennyiségének köszönhetően már az első szelet után jóllakottnak érezheted magadat. Az előkészületeket és sütést is beleszámolva mindössze 30 perc elegendő lesz ennek a gluténmentes kenyérnek az elkészítéséhez. Nem kell kelesztéstől vagy dagasztástól tartanod. Tökéletes reggelire vagy vacsorára. Alacsony szénhidráttartalmának köszönhetően a ketogén étrendbe is beilleszthető a kenyér.
Összetevők
- 1 csésze őrölt lenmag (ezt ajánlom)
- 3 tojás
- ¼ csésze víz
- 3 ek olívaolaj (ezt ajánlom)
- 1 ek sütőpor
- 1 tk tengeri só
- ½ tk oregánó
Instrukciók
- egy tálban keverd össze előbb a száraz hozzávalókat, majd forgasd hozzá a többi összetevőt.
- Öntsd a tésztát szilikon kenyérsütő formába vagy sütőpapírral bélelt formába.
- Süsd a kenyeret 180 Celsius-fokon (350 °F) 20-25 percig.
- Ehhez a kenyérhez csodásan illik az olívabogyós, parmezános, spenótos, tonhalas feltét.
Elkészítési idő | 30 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 327 Kcal | |
Szénhidrátok | 2 g | |
Rost | 11 g | |
Fehérjék | 12 g | |
Zsír | 26 g |