Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Cukkinis Pizzatészta

Egészséges Cukkinis Pizzatészta

Ha szereted az egészséges, ízletes és lédús pizzatésztákat, akkor jó helyen jársz. Ez az egészséges cukkinis pizzatészta nem fogja hagyni, hogy az ízlelőbimbóid unatkozzanak. A kedvenc pizza feltéteddel kombinálva biztosan imádni fogod. A legjobb az egészben, hogy megeheted egyes egyedül az egész egészséges pizzát, bűntudat nélkül! Ez a kiváló liszt nélküli cukkinis pizza nagyszerű fitnesz alternatíva a klasszikus lisztes pizzatészának, egyrészt az alacsony kalóriatartalmának és szénhidrát-tartalmának, másrészt magasabb fehérje- és rosttartalmának köszönhetően.

A tápanyagokban gazdag cukkini valójában egymillió módon felhasználható, és még mindig a recept fő összetevője maradhat. A cukkini támogatja a szervezet immunrendszerét, hatékonyan méregteleníti azt, és ez az igazi vitaminbomba ráadásul könnyen megemészthető. Ezen túlmenően ez a cukkini pizza lédús és könnyen elkészíthető, csak reszeld le a cukkinit, nyomkodd ki, keverd össze a többi alapanyaggal és főzd össze.

A tojás és a sajt egyesíti a cukkinis tésztát, növeli a tömörségét, és meghatározza az egész recept ízvilágát. A cukkinis pizza jól laktat, tetszés szerint bármilyen feltéttel elkészíthető, a saját ízlésedre formálva, és senki sem állhat az utadba, hogy mindent megedd, ha úgy szeretnéd.

Az összes lisztmentes pizzatésztám közül ez az alacsony szénhidráttartalmú cukkinis pizzatészta áll a legközelebb a szokásos pizza ízvilágához, mivel a cukkini semleges ízű. Nagyon finom, fedezd fel magad is. És hogy lásd, milyen egyszerű az elkészítése, egy video receptben meg is mutatom Neked.

Összetevők

  • 1 cukkini
  • 2 tojás
  • 50-100g reszelt sajt
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • fokhagymapor

Instrukciók

  1. Reszeld le a cukkinit és nyomkodj ki belőle annyi nedvességet, amennyit csak lehet, kézzel, vagy konyharuhával.
  2. Ezután a reszelt cukkinit keverd össze a tojással, a fűszerekkel, a sóval és a reszelt sajttal.
  3. Rajtad áll, hogy mennyi sajtot használsz – remek ízt kapsz 50g sajttal is, de ha még finomabb és sűrűbb tésztát szeretnél, akkor használj bátran többet.
  4. Helyezd a kapott tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 15 percig 190 Celsius-fokon (375 °F).
  5. 15 perc után vedd ki a pizzatésztát a sütőből, majd a választott feltétet tedd rá és süsd tovább még 10 percig.
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória142 Kcal
Szénhidrátok3 g
Rost1 g
Fehérjék13 g
Zsír9 g