
Fitt rántotta karfiollal és póréhagymával
A Fitt rántotta karfiollal és póréhagymával ismét csak azt bizonyítja, hogy az egyszerűségben rejlik a szépség. A recept meglehetősen egyszerű, mégis tele van ízekkel és tápanyagokkal. Ez az isteni karfiolos rántotta 15 percen belül kész is.
A fitt rántotta karfiollal és a póréhagymával alacsony szénhidráttartalmú, és bár adagonként 15g zsírt rejt, mégis viszonylag kevés kalóriát tartalmaz. Ideális vacsorára - akár tápérték, akár jóllakottság szempontjából. Kenyér nélkül is kellően laktat, ugyanakkor nem nehéz a gyomornak.
A karfiolt nem kell előre megfőzni. Csak annyit kell tenned, hogy finomra vágod, majd egy serpenyőben puhára párolod, mielőtt hozzáadod a tojást. Meg fogsz lepődni, milyen csodálatosan finom lesz a végeredmény. És amikor a friss fűszernövényeket is ráhalmozod a rántottára, egyenesen ellenállhatatlan lesz. Metélőhagyma, oregánó, bazsalikom vagy akár némi kapor is fantasztikusan passzol hozzá.
Én azt hiszem, a közeljövőben nem is fogok másfajta rántottát készíteni. A fitt karfiolos rántotta póréhagymával most egyértelműen a kedvencem. Tálalhatod önmagában, zöldségekkel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel. Jó étvágyat kívánok! :)
Összetevők
- 6 tojás
- 400g karfiol
- 1/2 póréhagyma
- 1 tk. vaj (ezt ajánlom)
- 1/2 tk. só
- csipetnyi őrölt bors és csipetnyi őrölt kömény
- friss fűszernövények (ízlés szerint)
Instrukciók
- Egy nagyobb serpenyőben, forró olajon vagy vajon enyhén pirítsd át az apróra vágott póréhagymát.
- Add hozzá a nagyon apróra vágott karfiolt, és párold puhára, körülbelül 5 percig.
- Villával verd fel a tojásokat.
- Add hozzá a felvert tojást a karfiolhoz.
- Sózd, fűszerezd, majd a rántottát folyamatosan kevergetve süsd készre kb. 3 perc alatt. Akkor jó, ha a tojás a végén még csillog kicsit; figyelj, hogy ne szárítsd ki.
- A végén halmozz a tetejére friss fűszernövényeket, és tálalhatod is a rántottát.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 274 Kcal | |
Szénhidrátok | 10 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérjék | 21 g | |
Zsír | 15 g |