Fit Boszi
Kövess engem
Sült köles gombával és szardíniával

Sült köles gombával és szardíniával

Fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban (különösen B-vitaminokban, D-vitaminban, szelénben, foszforban, rézben, kalciumban, vasban, magnéziumban és cinkben) gazdag egyszerű recept. Az alapnak használt kölesnek köszönhetően nem tartalmaz lisztet vagy glutént, így a gluténérzékenyek is kényeztethetik magukat ezzel az egészséges étellel. Ez a fitt sült köles gombával és szardíniával hűtőszekrényben tartva megőrzi finom ízét akár több napig is, így nyugodtan elkészítheted néhány napra előre, csak duplázd meg a recept összetevőit.

Ez az egészséges, sós, köleses egytálétel kiválóan alkalmas reggelire, ebédre, vacsorára, és könnyen csomagolható és szállítható is, így könnyedén elcsomagolhatod ízletes snack gyanánt. Vagyis lényegében bármikor és bárhol fogyaszthatod. Ezen túlmenően, ez a szardíniás sós süti alacsony kalóriatartalmú és alacsony szénhidráttartalmú, így nem kell lelkifurdalástól tartanod. Éppen ellenkezőleg, ezzel az étellel sok egészséges tápanyaggal és fehérjével táplálhatod a szervezetedet. A fehérjéknek köszönhetően hosszú ideig jóllakottság érzést kelt, és megakadályozza a nassolást a nap folyamán.

Élvezd a kölesből és gombából készült sós süteménynek ezt a fitt változatát, és győződj meg róla, hogy az egészséges ételek nemcsak ízletesek, de fogyasztásuk után is jól fogod érezni magad. Elégedett, energikus, fitt és egészséges leszel :)

Összetevők

  • 1/2 csésze köles
  • 3/4 csésze víz
  • 300 g gomba
  • 2 tojás
  • 150 g szardínia (vízben, olajban)
  • 40 g reszelt mozzarella
  • 1/2 hagyma

Instrukciók

  1. Párold puhára a kölest 3/4 csésze vízben.
  2. Ezután keverd össze a megfőtt kölest tojással, reszelt sajttal, lecsepegtetett olajos szardíniával (vagy paradicsommártásos verzióját mártásával együtt), valamint apróra vágott gombával és hagymával.
  3. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe (a méretét válaszd aszerint, hogy milyen magas végeredményt szeretnél).
  4. Süsd 40-45 percig 180 °C-on, míg aranybarna nem lesz.
  5. Sütés után hagyd legalább 5 percig hűlni, majd vághatod és fogyaszthatod is.
Elkészítési idő55 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória355 Kcal
Szénhidrátok14 g
Rost3 g
Fehérjék35 g
Zsír17 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek