
Sült Quinoa Brokkolival és Csirkével
Ha szereted a sütőben sült ételeket, ezt a receptet imádni fogod. Amellett, hogy ez a sült, brokkolis quinoa csirkehússal isteni finom, még nagyon egészséges is. Nagy adag fehérjét (akár 28g adagonként), vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
A brokkoli, a quinoa és a csirkehús kombinációja ebben a receptben kifogástalan összhatást eredményez. Leginkább egészséges ebéd vagy vacsora gyanánt szoktam készíteni. Sokszor nyúlok ehhez a recepthez, amikor nincs ötletem, hogy mit is főzzek. Ezt a csirkés fogást gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, ugyanis teljesen gluténmentes.
A quinoát nem véletlenül hívják szuperélelmiszernek, és ha szeretnéd többször fogyasztani, feltétlenül próbáld ki ebben a verzióban is. Ez a sült quinoa a hozzáadott sajt miatt fantasztikusan krémes. A receptben reszelt mozzarellát javaslok, de ha csak másféle sajt van otthon, azzal is tökéletes lesz. A megadott összetevőkből 6 kisebb adag jön ki, így a maradékot akár el is csomagolhatod és magaddal viheted iskolába vagy munkába, hiszen nagyon könnyű ételdobozba pakolni belőle.
Összetevők
- 2 csésze quinoa (ezt ajánlom)
- 4 csésze csirke/zöldség/marhahús alaplé
- 300g csirkemell
- 1 tk tengeri só
- egy csipet fekete bors
- egy csipet fokhagyma por
- 2 marék friss spenót
- 150g reszelt sajt
- 300g brokkoli
- ½ hagyma
- 2 ek bazsalikomos pesto (opcionális)
Instrukciók
- Párold a csirkemellet kb. 20 percig az alaplében.
- Öntsd a sós, fűszeres főzővizet a quinoára. Alkalmanként megkeverve addig főzd, amíg fel nem szívja a vizet.
- Bontsd a brokkolit kisebb rózsákra és párold körülbelül 5 percig.
- Forgasd össze a csirkemell darabokat, a quinoát, a brokkolit, az apróra vágott hagymát és ha szeretnél, adj hozzá pestot.
- Kanalazd át az egészet egy sütőformába, szórd meg sajttal és süsd 200 Celsius-fokon (390 °F) 5-10 percig.
- Melegen tálald.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 6 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 365 Kcal | |
Szénhidrátok | 40 g | |
Rost | 5 g | |
Fehérjék | 28 g | |
Zsír | 8 g |