Fit Boszi
Kövess engem
Fogásonként
Preferenciák szerint
Allergének
Összetevők szerint
Fit Boszi
Kövess engem
Alacsony Szénhidráttartalmú Csirkemell Sárgarépával és Karfiol "Rizzsel"

Alacsony Szénhidráttartalmú Csirkemell Sárgarépával és Karfiol "Rizzsel"

Készítsd el ezt az ízletes, proteindús, alacsony szénhidráttartalmú fogást ebédre vagy vacsorára - csirkemell répával és karfiol "rizzsel". A rizst ebben a receptben apróra vágott karfiollal fogjuk helyettesíteni. Ezzel nemcsak jelentősen csökkentjük az ételünk szénhidráttartalmát, de kitűnő módot találunk vele arra is, hogy több zöldséget csempésszünk a napi étkezésünkbe. Ez a low-carb fogás tökéletes ízvilágot nyújt, és ha nem próbáltad még a karfiol-rizst, mindenképp adj neki egy esélyt - fantasztikus ebben a verzióban.

A karfiol-rizs elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és az eredmény mindenképp megéri a munkát. A teljes fogás zsírban és kalóriában szegény, úgyhogy bátran eheted diéta vagy fogyókúra ideje alatt is. A Karfiol tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánsokkal és rengeteg rostot is tartalmaz, ami pedig az emésztést segíti. Úgy tartják, ez a legjobb bélrák megelőzésére. Csak hogy néhány okot említsek, hogy miért is érdemes a rizst karfiolra cserélni. Ezt az alacsony szénhidráttartalmú csirkemellet répával és karfiol-rizzsel hihetetlenül egyszerű elkészíteni, és biztos vagyok benne, hogy kezdők is könnyedén elboldogulnak vele.

Ez a diétás csirke recept ideális, ha gyors ebédet vagy könnyű vacsorát akarsz főzni magadnak, vagy a családnak. És persze diéta idején sosem elég a gyors, könnyű, és finom receptekből. Ez a kombináció mindenképp megér egy próbát, mindenki imádni fogja.

Összetevők

  • 700 g csirkemell
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj (ajánlom ezt)
  • 200 g sárgarépa
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál fokhagyma por
  • 1 teáskanál őrölt édespaprika
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 nagy karfiol
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • bazsalikom

Instrukciók

  1. Egy nagy edényben forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre az apróra vágott hagymát.
  2. Majd add hozzá a felkockázott csirkemellet.
  3. Alaposan keverd el, adj pici vizet hozzá, és fedő alatt főzd 20 percig, néha megkevergetve.
  4. Végül fűszerezd, sózd, add hozzá a citromlevet és a durvára reszelt sárgarépát.
  5. Főzd tovább még 5 percig az egészet, majd vedd le a tűzről.
  6. Ez idő alatt szedd a karfiolt rózsáira, és daráld rizs nagyságúra. Ha szeretnéd, késsel is dolgozhatsz, úgy, hogy egész apróra vágod, de robotgép segítségével gyorsabb és szebb eredményt kaphatunk.
  7. Helyezd a darált karfiolt egy mélyebb edénybe, adj hozzá 2 evőkanál vizet, sózd, fűszerezd, és főzd kb 10 percig, néha megkeverve, amíg el nem kezd szép aranyszínűvé válni.
  8. Nincs más hátra, mint levenni a tűzről a karfiolrizst is, és jöhet a tálalás, a hússal együtt.
Elkészítési idő40 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória310 Kcal
Szénhidrátok12 g
Rost7 g
Fehérjék45 g
Zsír6 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek