
Könnyű, Krémes Cukkini Rizottó
Nagyon egyszerű és könnyű, krémes cukkini rizottó recept, amit a saját ízlésedre formálhatsz. Ezzel a recepttel kezdő szakácsok is bátran próbálkozhatnak, mert miután elkészült, bárki igazi sztárnak fogja érezni magát a konyhában, annyira tökéletes és zamatos. Szóval, ha még nem próbáltad, most itt az idő. Ez a cukkini rizottó tökéletesen alkalmas, hogy egészséges ebéd vagy vacsora kerüljön a családi asztalra.
Ez a fitt, krémes cukkini rizottó az egyik legnépszerűbb recept a weboldalamon, nemcsak mert elképesztően finom, hanem mert annyira egyszerű az elkészítése is. Ugyanakkor, nem is igényel sok alapanyagot, és pillanatok alatt elkészíthető. Tápanyagtartalma is kiemelkedő, miközben relatíve alacsony zsír- és alacsony kalória tartalmú, és nem utolsósorban, bár húsmentes, egészen magas a fehérjetartalma. Természetesen, ha úgy kívánja a család, kerülhet bele nyugodtan csirkemell vagy tonhal, vagy például a csemegekukorica is nagyon jól passzol hozzá. Én például mindig szárított paradicsommal készítem, ami ugyancsak elképesztően jól áll ennek a könnyű, krémes cukkini rizottónak, és mindenképp javaslom, hogy Te is próbáld ki egyszer.
Ha több, mint 2 adagot tervezel főzni (s szerintem érdemes, mert elég gyorsan fogy;)), ne felejtsd el duplázni a hozzávalók mennyiségét. Bármilyen rizsből elkészítheted egyébként.
És ha már kóstoltátok ezt az egészséges cukkini rizottót, várom kommentben szeretettel, hogy ízlett.
Összetevők
- 150 g rizs (ezt ajánlom)
- 100 g reszelt mozzarella
- 1 nagy cukkini
- 1/2 teáskanál só
- fokhagyma por
- őrölt fekete bors
- Opcionális hozzávalók:
- szárított paradicsom
- hús/tonhal (ezt ajánlom)
- csemegekukorica
Instrukciók
- Ízesítsd a rizst sóval, borssal és főzd puhára, követve a csomagoláson található leírást.
- Ha készre főtt a rizs, keverj hozzá reszelt mozzarellát, és megmosott, finomra darabolt cukkinit.
- Ha szeretnél extra hozzávalót beletenni, azt most megteheted.
- Alaposan keverd össze, hogy a hozzávalók jól elegyedjenek.
- Tálald a kész cukkini rizottódat, amíg meleg.
Elkészítési idő | 25 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 388 Kcal | |
Szénhidrátok | 57 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 18 g | |
Zsír | 9 g |