Fit Boszi
Kövess engem
Lisztmentes, Alacsony Kalóriatartalmú Spenótszendvics

Lisztmentes, Alacsony Kalóriatartalmú Spenótszendvics

Ennek a liszt nélküli, alacsony kalóriatartalmú spenótszendvicsnek a receptje akkor született, amikor egy fehérjés spenóttekercs tésztája nem sikerült igazán jól, ezért improvizálnom kellett. Nyilvánvaló, hogy ennek meg kellett történnie, különben sohe nem derült volna ki, hogy mennyire egészséges tud lenni a spenótszendvics!

Ráadásul az egész magas fehérjetartalommal, valamint alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmmal büszkélkedhet.

Ha szereted a spenótot, akkor próbáld ki ezt a receptet. A szendvicset tetszőlegesen lehet még tovább ízesíteni. Az én kedvenc összetevőimet egy listába foglaltam össze.

A spenót az egyik legtáplálóbb élelmiszer a világon, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Egy csésze ebből a leveles zöldségből az ajánlott napi K-vitamin (amely erősíti a csontokat) és A-vitamin (szükséges a test növekedéséhez és fejlődéséhez, különösen az egészséges csontok és fogak kialakulásához) mennyiséget meghaladó vitaminadagot tartalmat, tele van mangánnal és folsavval (amelyek segítenek csökkenteni a stroke kockázatát), és a napi magnézium szükséglet 40%-a (segít fenntartani az egészséges vérnyomás-szintet) is megtalálható benne. A spenót sok más tápanyagot is rejt, beleértve a rostokat, a kalciumot és a fehérjét. Egy csésze nyers spenót kevesebb, mint tíz kilokalória - ez az egyik legnagyobb előnye! A spenótot használhatjuk rákos megbetegedések megelőzésére, mivel több mint tíz különböző flavonoidot tartalmaz, ezáltal antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Béta-karotin és lutein tartalmának köszönhetően pedig jó hatással van a szemünkre is.

Összetevők

  • 250g friss spenót
  • 3 tojás
  • fekete bors, vöröshagyma/fokhagyma por
  • Ízlés szerinti töltelék:
  • sonka
  • sajt
  • kukorica
  • saláta, paradicsom
  • cottage cheese, natúr joghurt
  • tonhal (ezt ajánlom)
  • hagyma

Instrukciók

  1. Mosd meg, és csöpögtesd le a spenótot. Egy turmixgépben keverd össze a tojással, amíg sima tésztát nem kapsz.
  2. Öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A kívánt vastagsághoz mérten válaszd meg a tepsi méretét.
  3. A spenótos tésztát 200 Celsius-fokon (390 °F) 20-25 percig süsd.
  4. Ha kész, hagyd kihűlni, majd vágd félbe.
  5. Az egyik felére tedd a feltétet, majd helyezd rá a másikat.
  6. Vágd hosszúkás csíkokra és tálald.
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság2 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória123 Kcal
Szénhidrátok2 g
Rost3 g
Fehérjék12 g
Zsír7 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek