Fit Boszi
Kövess engem
Liszt Nélküli, Alacsony Kalóriatartalmú Spenótos Szendvics

Liszt Nélküli, Alacsony Kalóriatartalmú Spenótos Szendvics

Ennek a liszt nélküli, alacsony kalóriatartalmú spenótos szendvicsnek a receptje akkor született, amikor egy fehérjés spenóttekercs tésztája nem sikerült valami jól, ezért improvizálnom kellett. Nyilvánvaló, hogy ennek meg kellett történnie, különben soha nem derült volna ki, hogy mennyire egészséges tud lenni a spenótszendvics!

Ráadásul magas fehérjetartalommal, valamint alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmmal büszkélkedhet.

Ha szereted a spenótot, akkor próbáld ki ezt a receptet. A szendvicset tetszőlegesen lehet még tovább ízesíteni. Az én kedvenc összetevőimet egy listába foglaltam össze.

A spenót az egyik leggazdagabb tápértékű élelmiszer a világon, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Egy csésze ebből a leveles zöldségből az ajánlott napi K-vitamin (csonterősítő) és A-vitamin (a test növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges, különösen az egészséges csontok és fogak kialakulásához) mennyiséget meghaladó vitaminadagot tartalmaz, tele van mangánnal és folsavval (amelyek segítenek csökkenteni a stroke kockázatát), és a napi magnéziumszükséglet 40%-a (segít fenntartani az egészséges vérnyomás-szintet) is megtalálható benne. A spenót sok más tápanyagot is rejt, beleértve a rostokat, a kalciumot és a fehérjét. Egy csésze nyers spenót kevesebb, mint tíz kilokalória - ez az egyik legnagyobb előnye! A spenótot használhatjuk rákos megbetegedések megelőzésére, mivel több mint tíz különböző flavonoidot tartalmaz, ezáltal antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Béta-karotin és lutein tartalmának köszönhetően pedig jó hatással van a szemünkre is.

Összetevők

  • 250g friss spenót
  • 3 tojás
  • fekete bors, vöröshagyma/fokhagyma por
  • Töltelék opciók:
  • sonka
  • sajt
  • kukorica
  • saláta, paradicsom
  • cottage cheese, natúr joghurt
  • tonhal (ezt ajánlom)
  • hagyma

Instrukciók

  1. Mosd meg, és csöpögtesd le a spenótot. Turmixgépben turmixold össze a tojással, amíg sima tésztát nem kapsz.
  2. Öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A kívánt vastagsághoz mérten válaszd meg a tepsi méretét.
  3. A spenótos tésztát 200 Celsius-fokon (390 °F) 20-25 percig süsd.
  4. Ha kész, hagyd kihűlni, majd vágd félbe.
  5. Az egyik felére helyezd a feltétet, majd illeszd rá a másikat.
  6. Vágd fel átlósan és tálald.
Elkészítési idő30 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ /
Kalória100 Kcal
Szénhidrát5 g
Rost3 g
Fehérje9 g
Zsír5 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások