Fit Boszi
Kövess engem
Pulykamell Kockák Krémes Paradicsomszószban

Pulykamell Kockák Krémes Paradicsomszószban

Készítsd el ebédre vagy vacsorára az egészséges pulykamell kockákat krémes paradicsomszószban, mely nemcsak egészséges, de különlegesen finom, gazdag ízvilágú recept. Mindemellett kifejezetten alacsony kalória- és szénhidráttartalommal bír - csupán 3g szénhidrátot tartalmaz.

Ez a pulykahúsos receptek közül az egyik kedvencem. A pulykamell, ugyanúgy, mint a csirkemell, alacsony szénhidrát-, zsír- és kalóriatartalmú, emellett azonban magas a fehérjetartalma, ami nagyszerű összetevővé teszi diéta során. Eltelít anélkül, hogy egy halom kalóriával nehezíteni el a testünket.

A recept különleges módon kombinálja a gyömbér, a fahéj, a bors, a piros paprika és a koriander ízeit. A paradicsomszósz krémesítéséhez használj legalább 3%-os zsírtartalmú joghurtot, különben becsomósodhat. Végezetül sajtot fogunk reszelni rá, de pl. mozzarellát keverhetsz nyugodtan a húsba is.

A köret lehet rizs, quinoa, bulgur vagy kuszkusz, vagy ha még ennél is alacsonyabb szénhidráttartalmat szeretnél elérni, akkor készíts "karfiolrizst", amely rendkívül jól passzol ehhez a recepthez.

Összetevők

  • 500g pulykamell (vagy csirkemell)
  • 1 ek vaj
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk gyömbérpor
  • 4 ek paradicsompüré
  • 1 tk őrölt piros paprika
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk őrölt koriander
  • 1 tk tengeri só
  • egy csipet fahéj
  • ½ citrom leve
  • 170g natúr joghurt
  • 100g reszelt sajt (választásod szerint)
  • 3 ek tejföl (opcionális)
  • víz (ha szükséges)

Instrukciók

  1. Vágd apróra a hagymát, és pirítsd aranyszínűre vajon.
  2. Keverd hozzá a kockára vágott pulykamellet, fűszerezd, sózd.
  3. Fedd le az edényt, és hagyd párolódni kb. 20 percig közepes lángon, időnként ránézve, nehogy leégjen.
  4. Körülbelül 20 perc után öntsd rá a paradicsompürét a tört fokhagymával és a citromlével együtt, keverd jól össze, majd főzd további 5 percig.
  5. Ha már nem maradt a levesalapból, adj hozzá egy kis vizet.
  6. Keverd hozzá a reszelt sajtot, hagyd megolvadni és vedd le a lábost a tűzről.
  7. Ezután jöhet hozzá a joghurt vagy tejföl, végül a tálalás, lehetőleg rizzsel, bulgurral, kuszkusszal vagy quinoával.
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória170 Kcal
Szénhidrátok3 g
Rost0 g
Fehérjék25 g
Zsír6 g