Fit Boszi
Kövess engem
Fogásonként
Preferenciák szerint
Allergének
Összetevők szerint
Fit Boszi
Kövess engem
Pulykamell Krémes Paradicsomszószban

Pulykamell Krémes Paradicsomszószban

Próbáld ki ebédre vagy vacsorára ezt az egészséges pulykamelles receptet finom, krémes paradicsomszószban - hidd el, nemcsak a hasad, de az egész tested örülni fog ennek a választásnak. A recept alacsony kalória- és alacsony szénhidráttartalmúnak számít, mivel csak 3g szénhidrátot tartalmaz.

Ez az egyik legkedveltebb receptem azok közül, amik pulykahússal készülnek. A pulykamellben, ugyanúgy, mint a csirkemellben, alacsony szénhidrát-, zsír- és kalóriamennyiség található, emellett azonban magas a fehérje tartalma, ami nagyszerű összetevővé teszi a fogyókúrás étrendek során. Eltelít anélkül, hogy egy halom kalóriával árasztaná el a testünket.

Ebben a formájában a recept érdekesen kombinálja a gyömbér, a fahéj, a bors, a piros paprika és a koriander egyvelegét. A paradicsomszósz lágyításához használj legalább 3%-os zsírtartalmú joghurtot, különben becsomósodhat. Végezetül reszelhetünk rá sajtot, de a mozzarellát a húsos részbe is belekeverhetjük.

A recept tálalását rizs, quinoa, bulgur vagy kuszkusz körettel ajánlom, vagy ha még ennél is alacsonyabb szénhidrát mennyiséget szeretnél bevinni étkezéskor, akkor készíts karfiol-"rizst" -et, amely rendkívül jól passzol ehhez a recepthez.

Összetevők

  • 500g pulykamell (vagy csirkemell)
  • 1 ek vaj
  • 1 hagyma
  • 1 fokhagyma gerezdek
  • 1 tk gyömbérpor
  • 4 ek paradicsom por
  • 1 tk őrölt piros paprika
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk őrölt koriander
  • 1 tk tengeri só
  • egy csipet fahéj
  • ½ citrom leve
  • 170g natúr joghurt
  • 100g reszelt sajt (amilyet szeretnél)
  • 3 ek tejföl (ízlés szerint)
  • víz (ha szükséges)

Instrukciók

  1. Vágd fel vékonyan a hagymát és pirítsd meg a vajon, amíg meg nem barnul.
  2. Keverd hozzá a felvágott pulykamellet, a fűszereket és a sót.
  3. Takard le az edény fedelét és hagyd párolódni a húst kb. 20 percig közepes lángon, de ellenőrizd sűrűn, nehogy leégjen.
  4. Körülbelül 20 perc után öntsd rá a paradicsompürét, a tört fokhagymával és a citromlével, keverd jól össze, majd főzd tovább 5 percig.
  5. Ha már nem maradt a levesalapból, adj hozzá egy kis vizet.
  6. Ezután keverd hozzá a reszelt sajtot, hagyd megolvadni és vedd le a lábost a tűzről.
  7. Ezután keverd hozzá a joghurtot vagy tejfölt és tálalt, lehetőleg rizzsel, bulgurral, kuszkusszal vagy quinoával.
Elkészítési idő30 percek
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória170 Kcal
Szénhidrátok3 g
Rost0 g
Fehérjék25 g
Zsír6 g