Fit Boszi
Kövess engem
Pulykamell Krémes Paradicsomszószban

Pulykamell Krémes Paradicsomszószban

Próbáld ki ebédre vagy vacsorára ezt az egészséges pulykamelles receptet finom, krémes paradicsomszószban - hidd el, nemcsak a hasad, de az egész tested örülni fog ennek a választásnak. A recept alacsony kalória- és alacsony szénhidráttartalmúnak számít, mivel csak 3g szénhidrátot tartalmaz.

Ez az egyik legkedveltebb receptem azok közül, amik pulykahússal készülnek. A pulykamellben, ugyanúgy, mint a csirkemellben, alacsony szénhidrát-, zsír- és kalóriamennyiség található, emellett azonban magas a fehérje tartalma, ami nagyszerű összetevővé teszi a fogyókúrás étrendek során. Eltelít anélkül, hogy egy halom kalóriával árasztaná el a testünket.

Ebben a formájában a recept érdekesen kombinálja a gyömbér, a fahéj, a bors, a piros paprika és a koriander egyvelegét. A paradicsomszósz lágyításához használj legalább 3%-os zsírtartalmú joghurtot, különben becsomósodhat. Végezetül reszelhetünk rá sajtot, de a mozzarellát a húsos részbe is belekeverhetjük.

A recept tálalását rizs, quinoa, bulgur vagy kuszkusz körettel ajánlom, vagy ha még ennél is alacsonyabb szénhidrát mennyiséget szeretnél bevinni étkezéskor, akkor készíts karfiol-"rizst" -et, amely rendkívül jól passzol ehhez a recepthez.

Összetevők

  • 500g pulykamell (vagy csirkemell)
  • 1 ek vaj
  • 1 hagyma
  • 1 fokhagyma gerezdek
  • 1 tk gyömbérpor
  • 4 ek paradicsom por
  • 1 tk őrölt piros paprika
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk őrölt koriander
  • 1 tk tengeri só
  • egy csipet fahéj
  • ½ citrom leve
  • 170g natúr joghurt
  • 100g reszelt sajt (amilyet szeretnél)
  • 3 ek tejföl (ízlés szerint)
  • víz (ha szükséges)

Instrukciók

  1. Vágd fel vékonyan a hagymát és pirítsd meg a vajon, amíg meg nem barnul.
  2. Keverd hozzá a felvágott pulykamellet, a fűszereket és a sót.
  3. Takard le az edény fedelét és hagyd párolódni a húst kb. 20 percig közepes lángon, de ellenőrizd sűrűn, nehogy leégjen.
  4. Körülbelül 20 perc után öntsd rá a paradicsompürét, a tört fokhagymával és a citromlével, keverd jól össze, majd főzd tovább 5 percig.
  5. Ha már nem maradt a levesalapból, adj hozzá egy kis vizet.
  6. Ezután keverd hozzá a reszelt sajtot, hagyd megolvadni és vedd le a lábost a tűzről.
  7. Ezután keverd hozzá a joghurtot vagy tejfölt és tálalt, lehetőleg rizzsel, bulgurral, kuszkusszal vagy quinoával.
Elkészítési idő30 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória170 Kcal
Szénhidrátok3 g
Rost0 g
Fehérjék25 g
Zsír6 g