Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Sült Cukkinis-Tonhalas Ropogós (Gluténmentes)

Egészséges Sült Cukkinis-Tonhalas Ropogós (Gluténmentes)

Ízletes egészséges ropogós olajban való sütés nélkül? Igen, ez kell nekünk! Ezeket a sült cukkini-tonhal ropogósokat szeretni fogod. Nemcsak az olajat hagyhatod ki, de teljes egészében készülhetnek lisztmentesen és gluténmentesen.

Ez a cukkinis recept nemcsak az én egyik személyes kedvencem, de az egyik legnépszerűbb recept a weboldalon is. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Neked is ennyire beválik-e ez a fitt cukkinis tonhalal ropogós. Ahhoz, hogy megmutassam, hogy mennyire egyszerűen elkészíthető, készítettem egy rövid videó receptet, lentebb találhatod. A legjobb eredmény érdekében próbáld meg a lehető legtöbb vizet kinyomkodni a cukkiniből, így sűrűbb, ropogósabb állagot kapsz, és alig találsz majd különbséget az olajban sült ropogósokhoz képest.

Ezek az egészséges ropogósok nagyobb fehérjetartalommal és alacsonyabb kalória- és zsírtartalommal rendelkeznek, mint hagyomás társaik. Ideális fogás vacsorára, de reggelire vagy tízóraira is fogyaszthatod őket. Készíthetjük őket tönkölylisztből, teljes kiőrlésű lisztből, hajdinalisztből vagy használhatsz akár őrölt diót is a gluténmentes változathoz.

Azt javaslom, hogy a ropogósaidat egyszerű, picit savanykás joghurtos savanyúság mártással kínáld, nagyszerű párost alkotnak.

Próbáld ki ezeket az egészséges ropogósokat, biztos vagyok benne, hogy az egész családnak ízleni fog.

Összetevők

  • Ropogós:
  • 1 közepes cukkini
  • 120g tonhal a saját levében (ezt ajánlom)
  • ¼ csésze reszelt mozzarella
  • ¼ csésze tönköly liszt (vagy teljes kiőrlésű rozsliszt, hajdinaliszt vagy őrölt olajos magvak) (ezt ajánlom)
  • 2 gerezd fokhagyma (összetörve)
  • 1 nagy tojás
  • egy csipet tengeri só
  • ⅛ tk fekete bors
  • Szósz:
  • 3 ek natúr görög joghurt
  • 4 savanyú uborka
  • egy csipet fekete bors
  • egy csipet tengeri só

Instrukciók

  1. Reszeld le a cukkinit és öntsd egy tálba.
  2. Sózd le, majd hagyd állni 10 percig.
  3. Egy konyharuha vagy egy szűrő segítségével csöpögtesd le, amennyire csak lehet.
  4. A száraz cukkinit tedd vissza a tálba és keverd össze a ropogós többi hozzávalójával.
  5. A tésztából formázz kis ropogósokat és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Süsd őket 200 Celsius-fokon 20-23 percig, amíg barnák nem lesznek – a sütési idő felénél fordítsd meg őket.
  7. A szósz elkészítéséhez keverd össze a joghurtot, az apróra vágott uborkákat, a fűszereket és a sót.
  8. Melegen tálald a szósszal együtt. Jó étvágyat!
Elkészítési idő35 perc
Mennyiség6 pogácsa
Tápérték információ /
Kalória78 Kcal
Szénhidrát5 g
Rost1 g
Fehérje9 g
Zsír2 g