
Egészséges Sült Cukkinis-Tonhalas Ropogós (Gluténmentes)
Ízletes egészséges ropogós olajban való sütés nélkül? Igen, ez kell nekünk! Ezeket a sült cukkini-tonhal ropogósokat szeretni fogod. Nemcsak az olajat hagyhatod ki, de teljes egészében készülhetnek lisztmentesen és gluténmentesen.
Ez a cukkinis recept nemcsak az én egyik személyes kedvencem, de az egyik legnépszerűbb recept a weboldalon is. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Neked is ennyire beválik-e ez a fitt cukkinis tonhalal ropogós. Ahhoz, hogy megmutassam, hogy mennyire egyszerűen elkészíthető, készítettem egy rövid videó receptet, lentebb találhatod. A legjobb eredmény érdekében próbáld meg a lehető legtöbb vizet kinyomkodni a cukkiniből, így sűrűbb, ropogósabb állagot kapsz, és alig találsz majd különbséget az olajban sült ropogósokhoz képest.
Ezek az egészséges ropogósok nagyobb fehérjetartalommal és alacsonyabb kalória- és zsírtartalommal rendelkeznek, mint hagyomás társaik. Ideális fogás vacsorára, de reggelire vagy tízóraira is fogyaszthatod őket. Készíthetjük őket tönkölylisztből, teljes kiőrlésű lisztből, hajdinalisztből vagy használhatsz akár őrölt diót is a gluténmentes változathoz.
Azt javaslom, hogy a ropogósaidat egyszerű, picit savanykás joghurtos savanyúság mártással kínáld, nagyszerű párost alkotnak.
Próbáld ki ezeket az egészséges ropogósokat, biztos vagyok benne, hogy az egész családnak ízleni fog.
Összetevők
- Ropogós:
- 1 közepes cukkini
- 120g tonhal a saját levében (ezt ajánlom)
- ¼ csésze reszelt mozzarella
- ¼ csésze tönköly liszt (vagy teljes kiőrlésű rozsliszt, hajdinaliszt vagy őrölt olajos magvak) (ezt ajánlom)
- 2 gerezd fokhagyma (összetörve)
- 1 nagy tojás
- egy csipet tengeri só
- ⅛ tk fekete bors
- Szósz:
- 3 ek natúr görög joghurt
- 4 savanyú uborka
- egy csipet fekete bors
- egy csipet tengeri só
Instrukciók
- Reszeld le a cukkinit és öntsd egy tálba.
- Sózd le, majd hagyd állni 10 percig.
- Egy konyharuha vagy egy szűrő segítségével csöpögtesd le, amennyire csak lehet.
- A száraz cukkinit tedd vissza a tálba és keverd össze a ropogós többi hozzávalójával.
- A tésztából formázz kis ropogósokat és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Süsd őket 200 Celsius-fokon 20-23 percig, amíg barnák nem lesznek – a sütési idő felénél fordítsd meg őket.
- A szósz elkészítéséhez keverd össze a joghurtot, az apróra vágott uborkákat, a fűszereket és a sót.
- Melegen tálald a szósszal együtt. Jó étvágyat!
Elkészítési idő | 35 perc | |
Mennyiség | 6 pogácsa |
Tápérték információ / | ||
Kalória | 78 Kcal | |
Szénhidrát | 5 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérje | 9 g | |
Zsír | 2 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
FehérjedúsAlacsony szénhidráttartalmúZsírszegényReggeliCukkiniTojásalacsony szénhidráttartalmú reggeli receptekgluténmentes vacsora és ebéd receptekGluténmentes reggeli receptekalacsony szénhidráttartalmú vacsora és ebéd receptekTojásos Reggeli ReceptekCukkini Reggeli ReceptekEgészséges Tonhalas Reggeli ReceptekMagas Proteintartalmú Vacsora és Ebéd ReceptekAlacsony Zsírtartalmú Vacsora és Ebéd ReceptekMagas Fehérjetartalmú Cukkini ReceptekEgészséges Alacsony Szénhidráttartalmú Cukkini ReceptekAlacsony Kalóriatartalmú, Fogyókúrás Cukkini ReceptekAlacsony Kalóriatartalmú Tonhal ReceptekMagas Fehérjetartalmú Tonhal ReceptekAlacsony Szénhidráttartalmú Tojás ReceptekEgészséges Gluténmentes Tojás ReceptekMagas Fehérjetartalmú Zöldséges Receptek
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!