
Egészséges Sült Cukkinis-Tonhalas Ropogós (Gluténmentes)
Ízletes egészséges ropogós olajban való sütés nélkül? Igen, ez kell nekünk! Ezeket a sült cukkini-tonhal ropogósokat szeretni fogod. Nemcsak az olajat hagyhatod ki, de teljes egészében készülhetnek lisztmentesen és gluténmentesen.
Ez a cukkinis recept nemcsak az én egyik személyes kedvencem, de az egyik legnépszerűbb recept a weboldalon is. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Neked is ennyire beválik-e ez a fitt cukkinis tonhalal ropogós. Ahhoz, hogy megmutassam, hogy mennyire egyszerűen elkészíthető, készítettem egy rövid videó receptet, lentebb találhatod. A legjobb eredmény érdekében próbáld meg a lehető legtöbb vizet kinyomkodni a cukkiniből, így sűrűbb, ropogósabb állagot kapsz, és alig találsz majd különbséget az olajban sült ropogósokhoz képest.
Ezek az egészséges ropogósok nagyobb fehérjetartalommal és alacsonyabb kalória- és zsírtartalommal rendelkeznek, mint hagyomás társaik. Ideális fogás vacsorára, de reggelire vagy tízóraira is fogyaszthatod őket. Készíthetjük őket tönkölylisztből, teljes kiőrlésű lisztből, hajdinalisztből vagy használhatsz akár őrölt diót is a gluténmentes változathoz.
Azt javaslom, hogy a ropogósaidat egyszerű, picit savanykás joghurtos savanyúság mártással kínáld, nagyszerű párost alkotnak.
Próbáld ki ezeket az egészséges ropogósokat, biztos vagyok benne, hogy az egész családnak ízleni fog.
Összetevők
- Ropogós:
- 1 közepes cukkini
- 120g tonhal a saját levében (ajánlom ezt)
- ¼ csésze reszelt mozzarella
- ¼ csésze tönköly liszt (vagy teljes kiőrlésű rozsliszt, hajdinaliszt vagy őrölt olajos magvak)
- 2 gerezd fokhagyma (összetörve)
- 1 nagy tojás
- egy csipet tengeri só
- ⅛ tk fekete bors
- Szósz:
- 3 ek natúr görög joghurt
- 4 savanyú uborka
- egy csipet fekete bors
- egy csipet tengeri só
Instrukciók
- Reszeld le a cukkinit és öntsd egy tálba.
- Sózd le, majd hagyd állni 10 percig.
- Egy konyharuha vagy egy szűrő segítségével csöpögtesd le, amennyire csak lehet.
- A száraz cukkinit tedd vissza a tálba és keverd össze a ropogós többi hozzávalójával.
- A tésztából formázz kis ropogósokat és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Süsd őket 200 Celsius-fokon 20-23 percig, amíg barnák nem lesznek – a sütési idő felénél fordítsd meg őket.
- A szósz elkészítéséhez keverd össze a joghurtot, az apróra vágott uborkákat, a fűszereket és a sót.
- Melegen tálald a szósszal együtt. Jó étvágyat!
Elkészítési idő | 35 perc | |
Kiadósság | 6 pogácsák |
Tápérték információ/ 1 pogácsa | ||
Kalória | 66 Kcal | |
Szénhidrátok | 5 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 8 g | |
Zsír | 1 g |