
Egészséges Tonhalas Szendvics (Gluténmentes)
Ez az egyik kedvenc tonhalas receptem mind közül. A tonhalat a szendvics tésztájához fogjuk felhasználni. Ennek köszönhetően magas fehérjetartalmú, fitt kenyértészta hozható létre, ami ráadásul még teljesen gluténmentes is.
Ehhez a recepthez csak 3 alap összetevőre lesz szükség - tonhal, tojás és egy kis liszt. A tésztát csak borssal és sóval ízesítjük. Én gluténmentes csicseriborsó-lisztet használtam, de a szendvicset bármilyen lisztből készítheted, ugyanekkora mennyiséget használva (pl. teljes kiőrlésű búza, zab, hajdina, borsó).
Szeretem a különféle egészséges pizzákat, amelyek tésztája zöldségből vagy tonhalból készül, és ez a fogás ugyanabba a kategóriába tartozik nekem. Most is töltheted a szendvics tésztát bármilyen tetszőleges összetevővel. Ez lehet zöldség, kiváló minőségű sonka, savanyúság, avokádó, rántotta vagy a kedvenc salátád. Azt hiszem, bárki örömmel fogja elfogyasztani ezt az egészséges tonhal szendvicset.
Ez a fitnesz tonhalas szendvics alacsony kalóriatartalmalmú, omega-3 zsírsavakban gazdag és egy adagban csak 8 g szénhidrát található. Még jobban laktat, mint a hagyományos tésztaételek. Én leginkább vacsorára szoktam készíteni, alkalmanként reggelire vagy akár utazáshoz.
Összetevők
- 120g tonhal a saját levében (ezt ajánlom)
- 1 tojás
- 3 ek csicseriborsó (vagy teljes kiőrlésű) liszt (ajánlom ezt)
- fokhagyma por
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- tengeri só
Instrukciók
- Csöpögtesd le a tonhalat, majd keverd össze a tojással és 3 evőkanálnyi liszttel.
- Add hozzá a fűszereket és a sót, ízlés szerint.
- Öntsd a tésztát egy kis, sütőpapírral bélelt sütőformába.
- Süsd a tésztát 180 Celsius-fokon 10-15 percig.
- Ha kész, vágd félbe, kend meg a kedvenc feltéteddel, majd vágd ketté őket átlósan.
- Melegen vagy hidegen tálald a szendvicset.
Elkészítési idő | 20 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 135 Kcal | |
Szénhidrátok | 8 g | |
Rost | 2 g | |
Fehérjék | 17 g | |
Zsír | 4 g |