Fit Boszi
Kövess engem
Fogásonként
Preferenciák szerint
Allergének
Összetevők szerint
Fit Boszi
Kövess engem
Gluténmentes Spenótos Lepény (Quiche)

Gluténmentes Spenótos Lepény (Quiche)

Ez a recept a gyerekkoromat juttatja eszembe. Ha a spenótos lepény íze Neked is összekapcsolódik emlékekkel, akkor ezzel a recepttel ízekkel, egészséges falatokkal és örömteli elkészítéssel gazdagíthatod az ötleteid tárházát.

A spenótos quiche gyökerei Franciaországban erednek, ahogy a neve is mutatja - nem véletlen, hisz ők a jó ételek és borok bajnokai. A sós quiche eredetileg kenyértésztából készült, később kezdtek lágyabb tésztát használni, például a leveles tésztát. Ma megajándékozlak Téged ezzel az egészséges, teljesen liszt- és gluténmentes quiche recepttel.

A gluténmentes spenótos quiche tele van egészséges összetevőkkel, ahol a fő hozzávaló talán a legtáplálóbb leveles zöldségünk, rengeteg vitaminnal, a spenót, őt kíséri a diétás, kalciumban és fehérjében gazdag cottage cheese. A receptben bármilyen sajtot használhatunk a cottage cheese mellett. Én a legjobban a mozzarellát szeretem. Ez az ízletes spenót torta ráadásul alacsony kalória- és alacsony szénhidrát-tartalmú is, így ideális fogyókúra idején is.

Tovább fokozhatod az élvezetet, ha az antioxidánsok kiváló forrását - kukoricát vagy alacsony szénhidrát-tartalmú gombát - is teszel hozzá. Ez az egészséges, liszt nélküli spenót lepény kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető, és igazi kényeztetés lehet barátainknak, vagy saját magunknak, mint egy egészséges fehérjedús vacsora.

Összetevők

  • ½ vöröshagyma
  • 200g gomba
  • 1 tk olívaolaj
  • 4 csésze friss spenót
  • 1 csésze cottage cheese
  • 4 tojás
  • ½ csésze reszelt mozzarella (vagy más sajt)
  • fekete bors (ízlés szerint)
  • piros paprika (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Egy serpenyőben pirítsd meg a vöröshagymát egy kanál olajon, majd add hozzá a felszeletelt gombát.
  2. Főzd körülbelül 3 percig, majd forgasd hozzá spenótot.
  3. Keverd, amíg a spenót levet nem ereszt és a lé el nem párolog róla.
  4. Ha kiszáradt a keverék, vedd le a tűzről.
  5. Egy tálban keverd össze a tojásokat a cottage cheese-zel, a reszelt sajttal, sóval és fűszerekkel.
  6. Majd add hozzá a spenótot és jól keverd össze.
  7. A tésztát öntsd egy tortaformába vagy más sütőpapírral kibélelt formába. Süsd 175 Celsius-fokon 30 percig, amíg a lepény teteje barna nem lesz.
  8. Ízlésednek megfelelően adhatsz paradicsomot, olívabogyót, kecskesajtot, kukoricát, spárgát vagy főtt húst is a lepényhez.
Elkészítési idő40 percek
Kiadósság6 szeletek
Tápérték információ/ 1 szelet
Kalória120 Kcal
Szénhidrátok4 g
Rost1 g
Fehérjék13 g
Zsír6 g
Én egy fitt boszi vagyok, és ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket az egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, hogy egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Szóval gyere és hozz létre néhány egészséges receptet velem!
Lucia Wagner

Kommentek