
Gluténmentes Spenótos Lepény (Quiche)
Ez a recept a gyerekkoromat juttatja eszembe. Ha a spenótos lepény íze Neked is összekapcsolódik emlékekkel, akkor ezzel a recepttel ízekkel, egészséges falatokkal és örömteli elkészítéssel gazdagíthatod az ötleteid tárházát.
A spenótos quiche gyökerei Franciaországban erednek, ahogy a neve is mutatja - nem véletlen, hisz ők a jó ételek és borok bajnokai. A sós quiche eredetileg kenyértésztából készült, később kezdtek lágyabb tésztát használni, például a leveles tésztát. Ma megajándékozlak Téged ezzel az egészséges, teljesen liszt- és gluténmentes quiche recepttel.
A gluténmentes spenótos quiche tele van egészséges összetevőkkel, ahol a fő hozzávaló talán a legtáplálóbb leveles zöldségünk, rengeteg vitaminnal, a spenót, őt kíséri a diétás, kalciumban és fehérjében gazdag cottage cheese. A receptben bármilyen sajtot használhatunk a cottage cheese mellett. Én a legjobban a mozzarellát szeretem. Ez az ízletes spenót torta ráadásul alacsony kalória- és alacsony szénhidrát-tartalmú is, így ideális fogyókúra idején is.
Tovább fokozhatod az élvezetet, ha az antioxidánsok kiváló forrását - kukoricát vagy alacsony szénhidrát-tartalmú gombát - is teszel hozzá. Ez az egészséges, liszt nélküli spenót lepény kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető, és igazi kényeztetés lehet barátainknak, vagy saját magunknak, mint egy egészséges fehérjedús vacsora.
Összetevők
- ½ vöröshagyma
- 200g gomba
- 1 tk olívaolaj (ezt ajánlom)
- 4 csésze friss spenót
- 1 csésze cottage cheese
- 4 tojás
- ½ csésze reszelt mozzarella (vagy más sajt)
- fekete bors (ízlés szerint)
- piros paprika (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint) (ajánlom ezt)
Instrukciók
- Egy serpenyőben pirítsd meg a vöröshagymát egy kanál olajon, majd add hozzá a felszeletelt gombát.
- Főzd körülbelül 3 percig, majd forgasd hozzá spenótot.
- Keverd, amíg a spenót levet nem ereszt és a lé el nem párolog róla.
- Ha kiszáradt a keverék, vedd le a tűzről.
- Egy tálban keverd össze a tojásokat a cottage cheese-zel, a reszelt sajttal, sóval és fűszerekkel.
- Majd add hozzá a spenótot és jól keverd össze.
- A tésztát öntsd egy tortaformába vagy más sütőpapírral kibélelt formába. Süsd 175 Celsius-fokon 30 percig, amíg a lepény teteje barna nem lesz.
- Ízlésednek megfelelően adhatsz paradicsomot, olívabogyót, kecskesajtot, kukoricát, spárgát vagy főtt húst is a lepényhez.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Kiadósság | 6 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 120 Kcal | |
Szénhidrátok | 4 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 13 g | |
Zsír | 6 g |