Fit Boszi
Kövess engem
Gluténmentes Spenótos Lepény (Quiche)

Gluténmentes Spenótos Lepény (Quiche)

Ez a recept a gyerekkoromat juttatja eszembe. Ha a spenótos lepény íze Neked is összekapcsolódik emlékekkel, akkor ezzel a recepttel ízekkel, egészséges falatokkal és örömteli elkészítéssel gazdagíthatod az ötleteid tárházát.

A spenótos quiche gyökerei Franciaországban erednek, ahogy a neve is mutatja - nem véletlen, hisz ők a jó ételek és borok bajnokai. A sós quiche eredetileg kenyértésztából készült, később kezdtek lágyabb tésztát használni, például a leveles tésztát. Ma megajándékozlak Téged ezzel az egészséges, teljesen liszt- és gluténmentes quiche recepttel.

A gluténmentes spenótos quiche tele van egészséges összetevőkkel, ahol a fő hozzávaló talán a legtáplálóbb leveles zöldségünk, rengeteg vitaminnal, a spenót, őt kíséri a diétás, kalciumban és fehérjében gazdag cottage cheese. A receptben bármilyen sajtot használhatunk a cottage cheese mellett. Én a legjobban a mozzarellát szeretem. Ez az ízletes spenót torta ráadásul alacsony kalória- és alacsony szénhidrát-tartalmú is, így ideális fogyókúra idején is.

Tovább fokozhatod az élvezetet, ha az antioxidánsok kiváló forrását - kukoricát vagy alacsony szénhidrát-tartalmú gombát - is teszel hozzá. Ez az egészséges, liszt nélküli spenót lepény kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető, és igazi kényeztetés lehet barátainknak, vagy saját magunknak, mint egy egészséges fehérjedús vacsora.

Összetevők

  • ½ vöröshagyma
  • 200g gomba
  • 1 tk olívaolaj
  • 4 csésze friss spenót
  • 1 csésze cottage cheese
  • 4 tojás
  • ½ csésze reszelt mozzarella (vagy más sajt)
  • fekete bors (ízlés szerint)
  • piros paprika (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Egy serpenyőben pirítsd meg a vöröshagymát egy kanál olajon, majd add hozzá a felszeletelt gombát.
  2. Főzd körülbelül 3 percig, majd forgasd hozzá spenótot.
  3. Keverd, amíg a spenót levet nem ereszt és a lé el nem párolog róla.
  4. Ha kiszáradt a keverék, vedd le a tűzről.
  5. Egy tálban keverd össze a tojásokat a cottage cheese-zel, a reszelt sajttal, sóval és fűszerekkel.
  6. Majd add hozzá a spenótot és jól keverd össze.
  7. A tésztát öntsd egy tortaformába vagy más sütőpapírral kibélelt formába. Süsd 175 Celsius-fokon 30 percig, amíg a lepény teteje barna nem lesz.
  8. Ízlésednek megfelelően adhatsz paradicsomot, olívabogyót, kecskesajtot, kukoricát, spárgát vagy főtt húst is a lepényhez.
Elkészítési idő40 perc
Kiadósság6 szelet
Tápérték információ/ 1 szelet
Kalória120 Kcal
Szénhidrátok4 g
Rost1 g
Fehérjék13 g
Zsír6 g
Fitt boszi vagyok. Ezeket az egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Az a célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízletes és nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!
Lucia Wagner

Kommentek