
Isteni Cukkinitorta
Számomra a cukkini egy sokoldalú, egészséges és ízletes nyári zöldség, amelyet egymillió módon el lehet készíteni. Jól lehet vele helyettesíteni az egészségtelen alapanyagokat, kísérletezz vele bátran a konyhában. Örömmel fogod fogadni az elkészített ételek kiváló ízét, ami még az emésztésedet is támogatja. Mindenképpen próbáld ki ezt az ízletes és egészséges cukkini receptet is, sajt és tojás kombinációjával.
Ez az isteni cukkinitorta bizonyítja, hogy nem csak nehéz és lisztes süteményeket lehet sütőben sütni, hanem egészséges, egyszerű és light ételeket is. Ebben a receptben a sajt is fő elem lesz, felolvad a cukkini körül, és ropogós rétegeket képez, ami ezt a cukkiniételt még ellenállhatatlanabbá teszi.
Sajtként használhatsz reszelt mozzarellát, ami csodálatos megsütve, vagy parmezánt, ami sósabb, karakteresebb ízű.
Ez a fitt cukkinitorta sajttal valami egészen isteni! Nagyon könnyű, az íze ellenállhatatlan, de mégsem terheli meg a gyomrunkat. Örömteli jellemzője a magasabb fehérjetartalma és alacsony szénhidrát- és kalóriatartalma is. Jól passzol húsok mellé köretként, de önmagában is tökéletes.
Összetevők
- 2 cukkini (kb. 3 ½ csésze reszelt cukkini)
- 2 tojás
- ½ tk tengeri só
- 1 tk őrölt fekete bors
- 100g reszelt sajt (mozzarella, parmezán)
Instrukciók
- Hámozd meg és reszeld le a cukkiniket. Amennyi vizet csak lehet, csöpögtess le a cukkiniről.
- Ha minden víz kijött a cukkiniből, keverd össze tojással, sóval, fűszerekkel és két kanálnyi sajttal.
- Az így kapott tésztát helyezd egy sütőformába (pl. 15*23cm), szórd meg a maradék sajttal és süsd 30 percig 190 Celsius-fokon (375 °F), alufóliával letakarva.
- 30 perc múlva vedd le róla a fóliát és süsd tovább 15 percig, amíg arany színű nem lesz.
Elkészítési idő | 50 perc | |
Kiadósság | 4 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 110 Kcal | |
Szénhidrátok | 3 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérjék | 10 g | |
Zsír | 7 g |