
Liszt- és Cukormentes Sült Zabkása
Gyorsan elkészíthető, ízletes és csábító zabkásás sütemény, avagy sült zabkása hozzáadott cukor és liszt nélkül, tökéletes reggeli fogás! Talán nem is szükséges külön arról beszélnem, hogy a zab miért is tökéletes választás reggelire. Ha szereted a zabpelyhes ételeket, de újítanál kicsit a hagyományos zabkásán, tegyél egy próbált ezzel az *egészséges, sült zabkásával - egész biztosan le fog nyűgözni.
Ez a sült zabkása nagyon egyszerű, és csak egészséges összetevőket tartalmaz. Néhány perc alatt elkészíthető, akár kezdő szakácsként is. Gluténmentes, cukormentes, élelmi rostokban, komplex szénhidrátokban és fehérjékben rendkívül gazdag. A gyümölcsöknek köszönhetően enyhén édes íze van, és úgy gondolom, hogy ezért egyáltalán nem szükséges cukorral vagy mézzel édesíteni. Egy adagja viszonylag alacsony kalóriatartalmú is.
Fogyaszd a sült zabkását mogyoróvajjal, adj hozzá némi friss gyümölcsöt, és egy igazán finom desszertet vagy reggelit fogsz végeredményül kapni. A tésztába a kedvenc összetevőidet is belekeverheted, ami ezáltal minden alkalommal megváltoztathatja a sült zabkása ízét.
Ha szeretnéd, a klasszikus tejet kókusz- vagy mandulatejjel is helyettesítheted, hogy vegán végeredményt kapj.
Összetevők
- 1 csésze zabpehely (ezt ajánlom)
- 1 érett banán
- 1 alma
- 1 csésze tej
- 1 ek chia mag (ezt ajánlom)
- 50g mazsola/vörösáfonya/datolya
- egy csipet fahéj
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze az összetört banánt, a reszelt almát és a többi hozzávalót.
- Az így kapott tésztát öntsd egy kenyérsütő formába, vagy egy kisebb tortaformába és süsd 180 Celsius-fokon (350 °F) 25-30 percig – amíg aranyszínű nem lesz.
- A sütés után melegen fogyasztható (egy kicsit morzsálódni fog), vagy tedd hűvös helyre vagy a hűtőbe kihűlni.
Elkészítési idő | 35 perc | |
Kiadósság | 2 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 390 Kcal | |
Szénhidrátok | 68 g | |
Rost | 11 g | |
Fehérjék | 12 g | |
Zsír | 6 g |