Fit Boszi
Kövess engem
Egyszerű, sütőben sült zabfánk

Egyszerű, sütőben sült zabfánk

Egyszerű egészséges sült zabfánk egy kis fahéjjal. Cukormentesen is elkészítheted, csak cseréld le a mézet datolyára. Kényeztesd magad ezekkel a fánkokkal reggelire, ebédre vagy uzsonnára, bűntudat nélkül - darabja csak 114 Kcal! Sőt, ez az egészséges desszert olaj és tojás nélkül készül, és vegán módon is elkészíthető. Ki tudna ellenállni neki? ;)

Ha nincs fánkformád, készíthetsz például muffint a tésztából. Ezeket a zabfánkokat csak mézzel vagy datolyával fogjuk édesíteni, és egy fánk csak 2 g zsírt tartalmaz. Nem csoda, hogy ez a zabfánk alacsony kalóriatartalmú, és a felhasznált alapanyagoknak köszönhetően sokkal könnyebben emészthető, mint az boltokban kapható fánkok. Mivel sütőben sül, nincs szükség olajra. Ha azonban nincs otthon szilikon formád, akkor nem árt a formát bekenni egy kis kókuszolajjal. Javaslom a zabliszt helyett finomra (szinte lisztté) őrölt zab használatát, mivel a fánk állaga így jobb és pihepuhább lesz.

Ha a sült zabfánkodat datolyával szeretnéd édesíteni, akkor a tészta elkészítése előtt legalább 30 percre áztasd vízbe, hogy megpuhuljon, így könnyebben lehet bánni vele. Ez az egészséges és diétabarát zabfánk fél óra alatt elkészül. Kend meg a kedvenc mázaddal, vagy szórd meg szitált kókuszliszttel (cukros hatás érdekében), és kínáld bátran barátaidnak, kollégáidnak, vendégeidnek vagy gyermekeidnek. Senki nem sejti majd, hogy egészséges és fitt. Élvezd édes reggeliként vagy desszertként, biztos vagyok benne, hogy imádni fogod.

1 csésze = 250 ml

Összetevők

  • 1 1/2 csésze finomra (szinte lisztté) őrölt zab (ezt ajánlom)
  • 12 datolya (vagy 3 ek méz) (ajánlom ezt)
  • 1/2 csésze (125 ml) választásod szerinti tej
  • 1 ek keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk fahéj (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. Tipp: Ha datolyát szeretnél méz helyett használni a receptben, hagyd legalább 30 percig meleg vízben ázni, hogy később lágy pasztává turmixolhasd.
  2. Először keverd össze a száraz összetevőket, majd jöhet bele a többi hozzávaló.
  3. Oszd szét a kapott tésztát szilikon fánk formákba. Ha szilikontól eltérő formát használsz, akkor előzőleg érdemes megkenni egy kis kókuszolajjal.
  4. Süsd a fánkokat 15-18 percig 180 fokon.
  5. A cukorhatás érdekében megszórhatod a kész fánkokat kókuszliszttel, vagy használd kedvenc mázadat.
  6. A fánkokat kiváló minőségű házi lekvárral is tálalhatod.
Elkészítési idő25 perc
Mennyiség6 darab
Tápérték információ / 1 darab
Kalória114 Kcal
Szénhidrát21 g
Rost2 g
Fehérje3 g
Zsír2 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások