Fit Boszi
Kövess engem
Fitness pirított csirkemell brokkolis kéksajtos mártással

Fitness pirított csirkemell brokkolis kéksajtos mártással

Ízletes fitnesz pirított csirkemell brokkolis kéksajtmártással - egészséges ebéd vagy vacsora magas fehérjetartalommal az egész család számára. Próbáld ki bátran a csirkemellet kicsit másképp. Remekül passzol ezzel a brokkolis kéksajtos mártással, tápanyagokkal gazdagítva. Tökéletesen eltelít, ugyanakkor nem nehezíti el a pocakot.

A csirkemellet millió módon lehet elkészíteni. Ebben a receptben annyi lesz a csavar, hogy karakteres, ízekben gazdag, finom mártást készítünk a húshoz. Próbáld meg a párolt brokkolit és a kéksajtot puha krémes pürévé turmixolni, majd keverd össze az előre elkészített csirkecombokkal. Meg fogsz lepődni az újszerű, fantasztikus zamaton. Ezenkívül az étel tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. A fitnesz csirkemell egy másik előnye, hogy alacsony szénhidráttartalmú, de magas fehérjetartalmú.

Ebből a brokkolis-kéksajtos mártással készült csirkemellből egy adag csak 4 g szénhidrátot és kevéske zsírt tartalmaz. Az étel tökéletes az egészséges táplálkozás követőinek és sportolóknak is, mivel valóban nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz. Tálalhatod kedvenc köreteddel - legyen az teljes kiőrlésű tészta, quinoa, hajdina vagy rizs. Ha azonban azt szeretnéd, hogy a recept alacsony szénhidráttartalmú maradjon, készíthetsz köretként sütőben sült zellert () vagy karfiol "rizst" ( Alacsony Szénhidráttartalmú Csirkemell Sárgarépával és Karfiol "Rizzsel" ) is.

Összetevők

  • 800 g csirkemell
  • 1 hagyma
  • 1 ek olivaolaj
  • tengeri só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma por (ízlés szerint)
  • A szószhoz:
  • 400 g brokkoli
  • 1 csésze (250 ml) víz
  • 100 g kéksajt
  • tej (szükség szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tengeri só (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Egy nagyobb edényben fonnyaszd a finomra vágott hagymát forró olajon üvegessé.
  2. Add hozzá a felszeletelt csirkemelleket, és addig kevergesd, amíg a hús kifehéredik.
  3. Fűszerezd a húst, és hagyd kb. 20 percig alacsonyabb lángon dinsztelődni. Párolás során ellenőrizd a húst, időnként keverd meg, és ha szükséges, adj hozzá kevés vizet. Ne felejtsd el ízlés szerint sózni.
  4. Egy másik edénybe önts 1 csésze forró vizet a kisebb darabokra vágott, átmosott brokkolira, és párold körülbelül 10 percig - amíg puha nem lesz.
  5. Ezután turmixold össze a brokkolit az edényben maradt vízzel.
  6. A kapott pürébe keverj kéksajtot, zúzott fokhagymagerezdeket és sót. Ha szükséges, adj hozzá pici tejet.
  7. Amikor a hús elkészült, keverd össze az így kapott brokkolimártással.
  8. Az ételt rizzsel, kölessel, hajdinával, tésztával, quinoával vagy bármely alternatív, alacsony szénhidráttartalmú körettel tálalhatod.
Elkészítési idő35 perc
Kiadósság4 adagok
Tápérték információ/ 1 adag
Kalória370 Kcal
Szénhidrátok4 g
Rost4 g
Fehérjék54 g
Zsír13 g