
Fitness pirított csirkemell brokkolis kéksajtos mártással
Ízletes fitnesz pirított csirkemell brokkolis kéksajtmártással - egészséges ebéd vagy vacsora magas fehérjetartalommal az egész család számára. Próbáld ki bátran a csirkemellet kicsit másképp. Remekül passzol ezzel a brokkolis kéksajtos mártással, tápanyagokkal gazdagítva. Tökéletesen eltelít, ugyanakkor nem nehezíti el a pocakot.
A csirkemellet millió módon lehet elkészíteni. Ebben a receptben annyi lesz a csavar, hogy karakteres, ízekben gazdag, finom mártást készítünk a húshoz. Próbáld meg a párolt brokkolit és a kéksajtot puha krémes pürévé turmixolni, majd keverd össze az előre elkészített csirkecombokkal. Meg fogsz lepődni az újszerű, fantasztikus zamaton. Ezenkívül az étel tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. A fitnesz csirkemell egy másik előnye, hogy alacsony szénhidráttartalmú, de magas fehérjetartalmú.
Ebből a brokkolis-kéksajtos mártással készült csirkemellből egy adag csak 4 g szénhidrátot és kevéske zsírt tartalmaz. Az étel tökéletes az egészséges táplálkozás követőinek és sportolóknak is, mivel valóban nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz. Tálalhatod kedvenc köreteddel - legyen az teljes kiőrlésű tészta, quinoa, hajdina vagy rizs. Ha azonban azt szeretnéd, hogy a recept alacsony szénhidráttartalmú maradjon, készíthetsz köretként sütőben sült zellert ( Párolt tőkehal citrom-fokhagyma mártásban, sütőben sült zellerhasábbal ) vagy karfiol "rizst" ( Alacsony Szénhidráttartalmú Csirkemell Sárgarépával és Karfiol "Rizzsel" ) is.
Összetevők
- 800 g csirkemell
- 1 hagyma
- 1 ek olivaolaj (ezt ajánlom)
- tengeri só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- fokhagyma por (ízlés szerint)
- A szószhoz:
- 400 g brokkoli
- 1 csésze (250 ml) víz
- 100 g kéksajt
- tej (szükség szerint)
- 2 gerezd fokhagyma
- tengeri só (ízlés szerint)
Instrukciók
- Egy nagyobb edényben fonnyaszd a finomra vágott hagymát forró olajon üvegessé.
- Add hozzá a felszeletelt csirkemelleket, és addig kevergesd, amíg a hús kifehéredik.
- Fűszerezd a húst, és hagyd kb. 20 percig alacsonyabb lángon dinsztelődni. Párolás során ellenőrizd a húst, időnként keverd meg, és ha szükséges, adj hozzá kevés vizet. Ne felejtsd el ízlés szerint sózni.
- Egy másik edénybe önts 1 csésze forró vizet a kisebb darabokra vágott, átmosott brokkolira, és párold körülbelül 10 percig - amíg puha nem lesz.
- Ezután turmixold össze a brokkolit az edényben maradt vízzel.
- A kapott pürébe keverj kéksajtot, zúzott fokhagymagerezdeket és sót. Ha szükséges, adj hozzá pici tejet.
- Amikor a hús elkészült, keverd össze az így kapott brokkolimártással.
- Az ételt rizzsel, kölessel, hajdinával, tésztával, quinoával vagy bármely alternatív, alacsony szénhidráttartalmú körettel tálalhatod.
Elkészítési idő | 35 perc | |
Kiadósság | 4 adagok |
Tápérték információ/ 1 adag | ||
Kalória | 370 Kcal | |
Szénhidrátok | 4 g | |
Rost | 4 g | |
Fehérjék | 54 g | |
Zsír | 13 g |