Fit Boszi
Kövess engem
Csicseriborsós Francia Sós Palacsinta (Socca)

Csicseriborsós Francia Sós Palacsinta (Socca)

A francia utcák minden szegletében érezhető a socca (csicseriborsó palacsinta) illata. Franciaországból inspirálódva, megidézheted a frissen sült csicseriborsó illatát teljesen gluténmentes formában a saját lakásodban is.

A csicseriborsó socca meglehetősen sokoldalú fogás. Elkészítheted palacsinta formában serpenyőben, vagy használhatod a receptemet, és sütheted sütőben, csicseriborsós sós sütemény formájában. Az elkészítéshez csak csicseriborsó, víz, olívaolaj, só és bors szükséges.

A Csicseriborsó az egyik legegészségesebb hüvelyes növényünk, és minden korosztály számára alkalmas. Magas fehérje- és rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az egészségünk megóvásához, és a ráadásul gluténmentes is. A csicseriborsó egészségügyi előnyeit a terhes nők is élvezhetik. Ellentétben más hüvelyesekkel, a csicseriborsó nem okoz puffadást, jól telít, és támogatja a diéta során tett erőfeszítéseinket.

Ez az egészséges csicseriborsó socca a péksütemények kiváló helyettesítője, és valóban gyorsan és egyszerűen elkészítő. Élvezd ezt a ízletes, gluténmentes, csicseriborsóból készült vékony kenyeret, finom ropogós kérgével és puha belsejével. Sokféle módon készítheted. Tálalhatod például tonhalkrémmel, cottage cheese-zel, hummussal vagy saláta körettel. A socca könnyű és nagyszerű!

Összetevők

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a vizet és a sót.
  2. Adhatsz hozzá finomra vágott olívabogyót és paradicsomot is.
  3. Önts 2 ek olívaolajat egy tortaformába vagy más sütőformába és melegítsd elő a sütőt 205 Celsius-fokra (400 °F) 2 percig.
  4. Óvatosan vedd ki a tepsit a sütőből és öntsd rá a tésztát.
  5. Süsd 205 Celsius-fokon (400 °F) 30 percen keresztül.
  6. Ha kész, vágd háromszögekre a soccát és tálald a kívánt feltéttel.
Elkészítési idő35 perc
Mennyiség8 szelet
Tápérték információ /
Kalória100 Kcal
Szénhidrát14 g
Rost3 g
Fehérje5 g
Zsír4 g