
Csicseriborsós Francia Sós Palacsinta (Socca)
A francia utcák minden szegletében érezhető a socca (csicseriborsó palacsinta) illata. Franciaországból inspirálódva, megidézheted a frissen sült csicseriborsó illatát teljesen gluténmentes formában a saját lakásodban is.
A csicseriborsó socca meglehetősen sokoldalú fogás. Elkészítheted palacsinta formában serpenyőben, vagy használhatod a receptemet, és sütheted sütőben, csicseriborsós sós sütemény formájában. Az elkészítéshez csak csicseriborsó, víz, olívaolaj, só és bors szükséges.
A Csicseriborsó az egyik legegészségesebb hüvelyes növényünk, és minden korosztály számára alkalmas. Magas fehérje- és rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az egészségünk megóvásához, és a ráadásul gluténmentes is. A csicseriborsó egészségügyi előnyeit a terhes nők is élvezhetik. Ellentétben más hüvelyesekkel, a csicseriborsó nem okoz puffadást, jól telít, és támogatja a diéta során tett erőfeszítéseinket.
Ez az egészséges csicseriborsó socca a péksütemények kiváló helyettesítője, és valóban gyorsan és egyszerűen elkészítő. Élvezd ezt a ízletes, gluténmentes, csicseriborsóból készült vékony kenyeret, finom ropogós kérgével és puha belsejével. Sokféle módon készítheted. Tálalhatod például tonhalkrémmel, cottage cheese-zel, hummussal vagy saláta körettel. A socca könnyű és nagyszerű!
Összetevők
- 1 ¼ csésze csicseriborsó liszt
- 1 csésze víz
- 1 tk tengeri só
- ⅕ tk őrölt pirospaprika
- 2 ek olívaolaj (ezt ajánlom)
- olivabogyó, szárított paradicsom (ízlés szerint)
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, a vizet és a sót.
- Adhatsz hozzá finomra vágott olívabogyót és paradicsomot is.
- Önts 2 ek olívaolajat egy tortaformába vagy más sütőformába és melegítsd elő a sütőt 205 Celsius-fokra (400 °F) 2 percig.
- Óvatosan vedd ki a tepsit a sütőből és öntsd rá a tésztát.
- Süsd 205 Celsius-fokon (400 °F) 30 percen keresztül.
- Ha kész, vágd háromszögekre a soccát és tálald a kívánt feltéttel.
Elkészítési idő | 35 perc | |
Kiadósság | 8 szelet |
Tápérték információ/ 1 szelet | ||
Kalória | 98 Kcal | |
Szénhidrátok | 8 g | |
Rost | 3 g | |
Fehérjék | 4 g | |
Zsír | 5 g |